EN
Mádi László: Dream Shakes 

Mádi László: Dream Shakes 

Bethlen Téri Színház

Színházi előadás

Időpontok

Mádi László, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetőjének új bemutatója. Az előadás William Shakespeare Szentivánéji álom című drámája nyomán, egy átfogó történeti adaptáció a tánc nyelvén, amely a drámát humorrá kovácsolja. Az adaptáció az angolszász eredetű, úgynevezett fekete humor ízeivel kínál kiutat a szürke mindennapokból.  

A Dream Shakes egy izgalmas és kreatív táncszínházi átdolgozása Shakespeare híres vígjátékának. Az előadás modern, kortárs köntösbe bújtatja a klasszikus történetet, és a tánc nyelvén meséli el az érzelmek és kapcsolatok bonyolult hálóját. Motívumai és Shakespeare eredeti szövegei inspirálják a cselekményt, miközben a kortárstánc és modern zene segítségével friss és lenyűgöző módon interpretálják a klasszikus történetet. A karakterek egyedi táncnyelven, a kortárs mozdulatok és koreográfiák kavalkádjával fejezik ki érzelmeiket és gondolataikat. Az álmok és valóság határán játszódó jelenetek fokozzák az események misztikus és varázslatos hangulatát. Különleges atmoszférája és lenyűgöző koreográfiái egyedülálló módon ábrázolják a szerelem, félreértések és az éjszaka misztikus világát. Az előadás ötvözi a múlt és a jelen kreatív energiáját.   

A Dream Shakes azonban nem csupán egy egyszerű adaptáció, hanem egy merész és kreatív történeti átdolgozás a kortárstáncban. Mindez, a már megszokott progresszív, stílusos, kortárs minőségben, a szórakozás, felhőtlen jókedv megteremtésének reményében!  

 Mádi László koreográfus kifejezetten a művészeti iskolások igényeire és érdeklődésére szabta az előadáshoz tartozó beavató foglalkozását. Az eseményen való részvétel lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok megismerkedjenek a kortárstánc és a színház izgalmas világával, miközben mélyebben megértik Shakespeare remekművét.  

Előadók: Barna Krisztián, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kisbakonyi Edmond, Kindl Gábor, Mohai Cintia, Sinka Lídia
Fény: Selmeczi Mercédesz  
Zene: madla  
Koreográfus: Mádi László  

Időpontok

Betöltés...